Gasztró
Kedvencünk az unikornis! Erdei gyümölcsös unikornis torta
Az utóbbi évek egyik legnagyobb divatja lett az unikornis, a motívum egyre többször jelenik meg az édességek között is. Mi sem tudtunk ellenállni, és készítettünk egy varázslatos "egyszarvús" desszertet. Ha tapad a fondant, akkor érdemes porcukrozott vagy keményítővel szórt felületen kinyújtani, de használhatunk helyette marcipánt is! Lepjétek meg a gyerkőcöt egy ilyen finomsággal! Biztosan díjazni fogja!
Nők Lapja2 perc
Süssünk Hasselback módra! – Hasselback-csirkemell spenóttal, tejszínben sütve
Egyszerűen elkészíthető, látványos és finom fogás a svéd eredetű Hasselback-burgonya, aminek a lényege, hogy a zöldséget a feléig-kétharmadáig harmonikaszerűen bevagdossuk, így kívül ropogósra, belül puhára sül. Mindenféle hozzávalóval kombinálható, és ma már nemcsak burgonyát, de más zöldségeket, sőt húsokat is készítenek ilyen módon:
Nők Lapja1 perc
Októberi kedvencünk: A lekváros fánk
Senki nem tud nemet mondani egy finom és könnyű sárgabaracklekvárral ízesített fánkra, de sokan nem kezdenek bele az elkészítésébe a terjengő olajszag miatt. Most egy olyan receptet mutatunk, amellyel megúszhatjuk a körülményes sütést, ráadásul egy sokkal egészségesebb és könnyeben emészthető desszertet kapunk végeredményül!
Nők Lapja1 perc
Diétás reggeli a családnak: Paprikában sült omlett
Nem kell tovább azon törnötök a fejeteket, hogy mi legyen a reggeli. Készítsetek néhány friss tojásból omlettet, adjatok hozzá egy pici füstölt sonkát, paprikát és újhagymát, majd töltsétek félbevágott paprikákba a finomságot! Fejedelmi diétás fogás!
Nők Lapja1 perc
Sütőtökös „minestrone” leves a hűvös őszi napokra
A sütőtök az egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldség, mivel édes és sós fogásokhoz, tésztákhoz, levesekhez és édességekhez egyaránt passzol. Az októberi Nők Lapja Konyhában a gazdag olasz leves sütőtökös verzióját is elkészítettük. Próbáljátok ki otthon ti is a receptet!
Nők Lapja1 perc
5 érv az otthoni kenyérsütés mellett 2 ínycsiklandó recepttel
Amikor általános iskolás voltam, édesanyám egy ideig otthon sütötte nekünk a kenyeret. Imádtam a kukorica-, tönköly-, durum- és teljes kiőrlésű liszt kombinációiból született pékárukat. Idén nyáron aztán én is belevágtam a saját vekni készítésébe. A kenyér világnapján mesélek erről. Légrádi Júlia írása.
Nők Lapja3 perc