A zsenge zöldségek és kedvenc gyümölcseink magukban hordozzák a vakáció hangulatát. Bár még messze van a kánikula, az asztalra már szívesen teszünk nyáridéző finomságokat.
Sertésszűz zöldborsós bulgurrizottóval
HOZZÁVALÓK 4 személyre:
• 80 dkg sertésszűz • 2 ek. olívaolaj • só, bors • 2 ek. vaj • 1 fej vöröshagyma • 20 dkg zöldborsó • 1 gerezd fokhagyma • 2 dl főzőtejszín • 40 dkg bulgur • 5 dkg parmezán, reszelve
A húst megtisztítjuk, és serpenyőben olívaolajon minden oldalát körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre (minél vastagabb a hús, annál tovább). Ezután lekapcsoljuk a sütőt, és nyitott ajtó mellett pihentetjük 10 percig. Magasabb falú lábosban a vajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a zúzott fokhagymát. Kicsit dinszteljük, utána felengedjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Bot- mixerrel pürésítjük úgy, hogy kissé darabos maradjon. Egy másik lábasban sós vízben megfőz- zük a megmosott bulgurt, amikor megpuhult, leszűrjük, összekeverjük a zöldborsós krémmel. Reszelt parmezánt keverünk hozzá. Tálaláskor ujjnyi szeleteket vágunk a húsból, és a bulgurra halmozva tálaljuk.Ez az étel a kiemelt képünkön látható.