Sok zöldség, sovány hús, kevés cukor, kevés liszt – a karcsú alak és a szép bőr egyik legfontosabb alappillérre az egészséges táplálkozás. Ha a megfelelő alapanyagok remek receptekkel párosulnak, akkor mindez ráadásul nem is jelent lemondást.
Csirkecomb aszalt paradicsomos-spenótos padlizsánsalátával
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 egész bőrös csirkecomb • olívaolaj • 40 dkg padlizsán • só, bors • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom • 10 dkg bébispenót • 3 szál újhagyma • 1 gerezd fokhagyma • 1 ek. fehérborecet
A csirkecombokat besózzuk, 1 evőkanál olajjal megkenjük, majd felforrósított serpenyőben pirítani kezdjük a bőrös felüket. 3 perc után megfordítjuk, a másik oldalon is sütjük 3 percig. Tepsire rakjuk őket, és 150 °C-os sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt. Közben elkészítjük a salátát: a hússütéshez használt serpenyőt újra felhevítjük, meggrillezzük benne a megtisztított, felkarikázott padlizsánok mindkét oldalát. Ha szükséges, locsolhatunk rá 1-2 evőkanál olívaolajat. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Egy tálban összekeverjük a felkockázott aszalt paradicsomot, a megmosott, lecsepegtetett spenótot, a felkarikázott újhagymát és a finomra vágott fokhagymát. Meglocsoljuk a borecettel és 2 evőkanállal az aszalt paradicsom olajából. Tálalás előtt beleforgatjuk a padlizsánt. Az elkészült combokat a salátával tálaljuk, amihez piríthatunk még olajos magokat vagy kenyérkockákat is.