Közel négyezer éves a csokoládé élvezetének története. Az eredetileg keserű ízű, élénkítő ital a kakaófa, a Theobroma cacao magjából készült. A theobroma jelentése: „istenek eledele”. A termés drága portéka volt, a kakaóbabot nemcsak a kiváltságosok italához használták, hanem fizetőeszközként is szolgált. Ma is ünnepi pillanatot teremt a szájban olvadó, édes, illatos csokoládé.
Bár a kakaófa őshazája Mexikó, ma a világ kakaótermésének kétharmada Afrikából, Elefántcsontpartról, Ghánából, Nigériából és Kamerunból származik, a többit pedig Brazília és Ecuador adja.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Érdekességek a csokoládéról és a szervezetre gyakorolt hatásairól a folytatásban!