Bár idén nagy szilveszteri mulatságokkal nem tervezhetünk, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a partifalatokról, az óévbúcsúztató finomságokról és a szerencsehozó lencséről.
Cordon bleu pulykagolyók
Hozzávalók 20 darabhoz:
• 80 dkg darált pulykahús • só, frissen őrölt bors • 2 teáskanál szárított bazsalikom • 12 dkg sajt • 3 szelet sonka (6 dkg) • 5 dkg liszt • 2 tojás • 8 dkg zsemlemorzsa • napraforgóolaj a sütéshez
A pulykahúst sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. A sajtot 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, beborítjuk a sonkával. A darált húsból veszünk egy adagot, ellapítjuk, a közepébe teszünk egy sonkás sajtkockát, majd gombócot gyúrunk belőle. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban kisütjük. Hidegen-melegen egyaránt kiváló partiétel.