Sok családnál a legnagyobb kedvencek a hűtőben vagy a kamrapolcon talált hozzávalókból, tartós élelmiszerekből készülnek. Mert néha olyan az időjárás, vagy az ember kedve, hogy a boltig sincs erő elmenni. Ilyenkor jól jön egy lélekmelengető finomság!
Currys, joghurtos karfiolleves
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg karfiol • 20-30 dkg sárgarépa • 1-2 evőkanál curry-fűszerkeverék • só • 3 dl natúr joghurt • 1 csokor koriander a tálaláshoz
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karfiollal együtt lábasba tesszük. Megszórjuk a curryvel, sózzuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Fedő alatt 30 percig főzzük. Kis tálba kiveszünk 1-2 merőkanálnyi levest, összekeverjük a joghurttal, majd visszaöntjük a többi levesbe. Azonnal tálaljuk az apróra vágott korianderrel.