Most már nem csak a lelkünkben, de a természetben, a kertben és a piacokon, a boltok polcain is megjelent a tavasz. Onnan már csak egy lépés, hogy a friss színeket, illatokat az asztalra varázsoljuk!
Tavaszi lencsesaláta joghurttal
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg barna lencse
- só
- 20 dkg sárgarépa
- 1 darab kápiapaprika
- 10 cm-es póréhagymadarab
- 2 csokor petrezselyem
- fél dl vörösborecet
- 1 dl olívaolaj
- 2 dl natúr görög joghurt
A lencsét alaposan megmossuk, bő sós vízben puhára főzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, lencse méretű apró kockákra vágjuk. A megfőtt lencsét leszűrjük, és amíg még forró, hozzákeverjük a zöldségeket, az ecetet és az olajat. Hagyjuk kihűlni, majd tálaláskor joghurtot kanalazunk a tetejére.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!