Megkönnyíti a menü kialakítását és változatossá teszi a hétköznapokat, ha a maradékok felhasználásán túl minden napra más típusú új ételben gondolkodunk. Terei-Vigh Krisztina segít a tervezésben.
Levesnap: Tejszínes gombaleves zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 20-20 dkg shiitake és laskagomba
- 20 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter víz
- só
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- fél teáskanál őrölt Cayenne-bors
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg leveles spenót
A gombákat megmossuk, felszeleteljük, a répát meghámozzuk, felkarikázzuk. Lábasban kevés olajon átforgatjuk, kissé megpirítjuk őket. A fokhagymát megpucoljuk, a zöldségekhez reszeljük. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, belekeverjük a kurkumát és a Cayenne-borsot. Fedő alatt 20 percig főzzük. Amikor a répa megpuhult, beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a borsót és a megtisztított spenótleveleket. További 3-4 percig főzzük, majd melegen tálaljuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!