Anyák napján könnyű dolguk van a kedveskedni kívánó gyerekeknek, unokáknak, mert az ünnepeltek garantáltan örülnek bárminek, ami szívvel készül, és amit szeretettel tálalnak.
Bébispenót-saláta pirított kolbásszal és fürjtojással
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg füstölt kolbász
- 50 dkg bébispenót
- 1 darab piros kaliforniai paprika
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 16 főtt fürjtojás (vagy 4 főtt tyúktojás)
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- 1 mokkáskanál méz
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
A kolbászt fél cm vastagra karikázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, kivesszük, és éles késsel apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd tálba tesszük. A paprikát kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk, a spenóthoz adjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, feldaraboljuk, ezt is a spenóthoz keverjük. Beleforgatjuk az apróra vágott újhagymát is. A salátát összeforgatjuk, tálakba osztjuk, megszórjuk a kolbászmorzsával, illetve ráhelyezzük a megpucolt, félbevágott fürjtojásokat. Az öntethez a balzsamecetet, a mézet, az olajat és a mustárt zárható kis üvegbe tesszük, majd jól összerázzuk. (Használhatunk helyette turmixot vagy kézi habverőt is.) A salátát az öntettel tálaljuk.