Ideje, hogy számba vegyük a dunsztosüvegeinket, és felkészüljünk a befőzésre! Minden családnak megvannak a kedvencei, de évről évre izgalmas játék új ízekkel, kombinációkkal próbálkozni.
Mákos meggylekvár
Hozzávalók 3 darab 3 dl-es üveghez:
- 1 kg meggy
- 1 csomag 3 : 1 arányú lekvárzselésítő
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál szemes mák
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kétharmadát botmixerrel leturmixoljuk, majd ezt és az egészben hagyott szemeket is összekeverjük a zselésítővel, a cukorral és a mákkal. Felforraljuk, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. Sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után a hűtőben tartjuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!