A nyár eleji harsogó zöld színek nemcsak a természetben, de az asztalon is megállják a helyüket. Ráadásul ezek a zöld ételek finomak és rendkívül egészségesek is.
Zöldfűszeres-zöldborsós bulgursaláta csirkemellcsíkokkal, mozzarellával
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg bulgur
- só
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kis csokor menta
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 citrom leve
- fél dl extraszűz olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított zöldfűszer (oregánó, kakukkfű)
- 25 dkg mozzarella
A bulgurt enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldborsót szintén megfőzzük, leszűrjük, és a főtt bulgurhoz adjuk. A mentát és a petrezselymet apróra vágjuk, a kihűlt bulgurhoz adjuk. A citrom levét és az olajat összekeverjük a mustárral, majd a bulgurhoz keverjük. A salátát berakjuk a hűtőbe. A csirkemellet felcsíkozzuk, megsózzuk, bedörzsöljük reszelt fokhagymával, majd serpenyőben, kevés olajon megsütjük, közben a morzsolt zöldfűszerrel (oregánó, kakukkfű) ízesítjük. A mozzarellát kivesszük a folyadékból, felszeleteljük. A bulgursalátát a csirkemellel, illetve a mozzarellával tálaljuk.