Sokak kedvencei a gyorséttermek kínálatából, valamint a fagyasztott készételek közül kerülnek ki. Ezeket azonban egészségesebb és táplálóbb formában otthon is el tudjuk készíteni.
Zöldfűszeres bundában sült hagymakarika joghurtos salátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 tojás
- 10 dkg liszt + a hagyma beforgatásához
- 1 dl tej
- só
- 10 levél bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál sütőpor
- 4 fej vöröshagyma (kb. 40 dkg)
- olaj
A salátához:
- 40 dkg natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 3 darab paradicsom
- 4 darab tölteni való paprika
- 1 darab kígyóuborka
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg vegyes saláta
A salátához a joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval, borssal. A tisztított zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a salátával, majd ráöntjük a fűszeres joghurtot. A hagymakarikához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összedolgozzuk a liszttel, a tejjel és sóval. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is a lisztes keverékhez forgatjuk. A zöldfűszereket összevágjuk, a sütőporral együtt a tojásos masszába keverjük. A hagymát megpucoljuk, ujjnyi vastag karikára vágjuk, belisztezzük, majd a masszába mártjuk. Bő olajban pár perc alatt kisütjük, érdemes egyszer megfordítani. Papírtörlőn lecsepegtetjük. A salátával tálaljuk.