Nyáron praktikus olyan ételeket készíteni, amelyeket ízléstől és az időjárástól függően fogyaszthatunk hidegen, langyosan vagy melegen.
Bazsalikomos meggyleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg magozott meggy
- 1 csokor bazsalikom
- 1 (kezeletlen) citrom
- 5 dkg méz
- 1,5 dl natúr joghurt
A magozott meggyet tegyük egy botmixer táljába, adjuk hozzá a bazsalikomot. (Néhány levelet tegyünk félre a tálaláshoz.) Facsarjuk hozzá fél citrom levét, öntsük hozzá az 1 liter vízben felolvasztott mézet, a citrom reszelt héját és a joghurtot. Botmixerrel krémesítsük, tálalásig tegyük hűtőszekrénybe hűlni. Bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.