Minél színesebb, annál jobb! 5 recept, amit érdemes kipróbálni

A Nők Lapja 2021/39. számának Gasztro rovata.

A tarka paletta nemcsak az őszi erdőben gyönyörködteti a szemünket, hanem az étkezőasztalon is.

Sokzöldséges csirkeraguleves durumcsipetkével

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (1 konzerv)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1-1 teáskanál szárított majoránna és bazsalikom

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 7,5 dkg durumliszt

Kevés olívaolajon puhára dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Megpirítjuk, és mellédobjuk a meghámozott, felkockázott zöldségeket. Megdinszteljük, beletesszük a zúzott fokhagymát és a hámozott, darabolt paradicsomot. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal, illetve a szárított zöldfűszerekkel ízesítjük. 30 percig főzzük a levest. Közben a csipetkéhez a tojást elkeverjük a durumliszttel, megsózzuk. A forrásban lévő levesbe belecsipkedjük a csipetkét, és 2-3 perc alatt készre főzzük.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .