A tarka paletta nemcsak az őszi erdőben gyönyörködteti a szemünket, hanem az étkezőasztalon is.
Sokzöldséges csirkeraguleves durumcsipetkével
Hozzávalók 4 adaghoz:
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg csiperkegomba
- 25 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg kelkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (1 konzerv)
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1-1 teáskanál szárított majoránna és bazsalikom
A csipetkéhez:
- 1 tojás
- 7,5 dkg durumliszt
Kevés olívaolajon puhára dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Megpirítjuk, és mellédobjuk a meghámozott, felkockázott zöldségeket. Megdinszteljük, beletesszük a zúzott fokhagymát és a hámozott, darabolt paradicsomot. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal, illetve a szárított zöldfűszerekkel ízesítjük. 30 percig főzzük a levest. Közben a csipetkéhez a tojást elkeverjük a durumliszttel, megsózzuk. A forrásban lévő levesbe belecsipkedjük a csipetkét, és 2-3 perc alatt készre főzzük.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.