Mindannyiunk örömére: szép, egészséges és lelkesítő fogások

A háziasszony akkor igazán boldog, ha olyan egészséges fogásokat kínálhat a családjának, amelyeket a gyerekek és a felnőttek is lelkesen fogyasztanak. Pluszpont, ha ráadásul szép is az étel!

Karfiol- vagy brokkolitortilla

Hozzávalók 4 adaghoz (1 pitesütő forma vagy 4 kisebb forma):

  • 1 közepes fej karfiol vagy brokkoli (a szárat is használhatjuk)
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 ek olaj, kókuszzsír vagy libazsír
  • 1 löttyintés balzsamecet
  • 4-5 db egész tojás
  • fél dl tej, görög joghurt vagy sűrű növényi tejszín
  • 2-3 tk. őrölt szerecsendió, 1 ek. majoránna, 1 tk. borsikafű, só
  • újhagyma és kesudió a tálaláshoz

A karfiolt vagy brokkolit megmossuk, felaprítjuk. A rózsáit cseresznye nagyságúra törögetjük, a szárát, leveleit kisebb szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nem túl apróra vágjuk. Nagy serpenyőben két evőkanál zsiradékon, nagy lángon átpirítjuk a karfiolt, majd lejjebb véve a lángot, egy kis vizet hozzáadva hagyjuk félig megpuhulni. Ha a víz elfőtt, a zöldséget keverőtálba kanalazzuk. Egy evőkanál zsiradékon, kis-közepes lángon megfonnyasztjuk a hagymát, végül egy löttyintésnyi balzsamecettel átkeverjük. (Mindezt előző este is elkészíthetjük.) Egy tálban felütjük a tojásokat, és villával elhabarjuk. Hozzákeverjük a tejet vagy a tejpótló növényi krémet, a szerecsendiót, majoránnát, borsikát, sót. A nagyobb keverőtálban a tojásos masszához keverjük a félpuha karfiolt, a hagymát, és a pitesütő formába vagy formákba helyezve 170 °C fokon a sütőforma nagyságától függően 15-25 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk újhagymával és kesudióval.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .