Egy pohár jó bor vagy egy csésze tea kíséretében kínált néhány különleges falattal emlékezetessé tehetjük a rokonainkkal, barátainkkal való kötetelen-sportos összejöveteleket így az ünnepek körül – ráadásul nem is kell agyondolgoznunk magunkat, hiszen ezek a finomságok jó előre elkészíthetők.

Halkrém cikóriacsónakban

Elkészítési idő: 35 perc

1 adag: 148 kcal

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 biocitrom
  • 1 ek. kapribogyó (sós lében)
  • 2 doboz olajos tonhal (kb. 160 g/doboz)
  • 100 g vajkrém
  • 1 kk. enyhén csípős mustár
  • só, bors
  • 8 olajos szardella/ringli
  • 2 közepes cikória/4 szélesebb szál szárzeller
  • néhány madársaláta-csokor
  • 2 csilipaprika

A citromot hosszában félbevágjuk, felét vékonyan felszeleteljük, a maradék levét kinyomjuk. A kapribogyót és a tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a vajkrémet, a mustárt, 1-2 ek. citromlevet, ízlés szerint sót, borsot, és habos krémmé turmixoljuk. Sima csőrös habzsákba szedjük, 20 percre betesszük a hűtőbe (hogy rajzosabb legyen majd a „nyomata”).

A szardellagyűrűket kiegyenesítjük. A cikória külső, csónakszerű leveleit leválasztjuk a torzsáról, élüket megkenjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak (a zellerszálakat 15 cm-es darabokra vágjuk). A salátát megmossuk, kicentrifugáljuk. 1 csilipaprika 5-6 cm-es hegyét több helyen bemetsszük, virágszerűen kihajtjuk, a maradékot felkarikázzuk.

Csigavonalban haladva megtöltjük a leveleket a halkrémmel, tálra rendezzük. Tetejüket a szardellával és csilipaprikával, a tál szegélyét a citromszeletekkel, közepét pedig a salátalevelekkel és paprikavirággal díszítjük. Pirított kiflikarikákkal a legfinomabb.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .