Leves, hal, pecsenye, köret – a legtöbb családnál ezek a karácsonyi menüsor kihagyhatatlan elemei. És bár ilyenkor ragaszkodunk a megszokott ízekhez, egy-egy új fogással, izgalmas zöldségekkel, mentes ételekkel is szívesen kísérletezünk.

Almás-currys pulykamell egészben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • olaj
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál tarka bors, durvára törve
  • 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 tojássárgája
  • 2 darab alma

A pulykamellet megsózzuk, bekenjük olajjal, majd bedörzsöljük a curry, a bors és a bazsalikom keverékével. Tepsibe tesszük, melléöntjük a bort, lefedjük alufóliával. 140 °C-ra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Ekkor kivesszük, a felső részét megkenjük a felvert tojássárgájával, hogy a félkarikákra vágott almaszeletek ráragadjanak. Az almaszeleteket is megkenjük tojással, majd lefedés nélkül visszatesszük a tepsit a 170 °C-os sütőbe. További 15-20 percet sütjük, ezalatt az almának szép színe lesz. Kínálhatunk mellé főtt rizst, burgonyapürét.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .