Almás-currys pulykamell egészben sütve
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg pulykamellfilé
- só
- olaj
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál tarka bors, durvára törve
- 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 tojássárgája
- 2 darab alma
A pulykamellet megsózzuk, bekenjük olajjal, majd bedörzsöljük a curry, a bors és a bazsalikom keverékével. Tepsibe tesszük, melléöntjük a bort, lefedjük alufóliával. 140 °C-ra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Ekkor kivesszük, a felső részét megkenjük a felvert tojássárgájával, hogy a félkarikákra vágott almaszeletek ráragadjanak. Az almaszeleteket is megkenjük tojással, majd lefedés nélkül visszatesszük a tepsit a 170 °C-os sütőbe. További 15-20 percet sütjük, ezalatt az almának szép színe lesz. Kínálhatunk mellé főtt rizst, burgonyapürét.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.