A burgonya jó barátunk, de hajlamosak vagyunk minden alkalommal a megszokott módon elkészíteni. Pedig ez az olcsó és kedvelt alapanyag annyi lehetőséget rejt magában!

Ázsiai krumplileves kókusztejjel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor újhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál currypor
  • 50 dkg burgonya
  • 1 kaffirlime-levél
  • 3 dl kókusztej
  • 1 lime leve
  • 2 evőkanál szójaszósz

A levesbetéthez:

  • 1 cukkini
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor koriander/petrezselyem a tálaláshoz

A finomra vágott újhagymát megpároljuk az olívaolajon, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a curryt, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, valamint a kaffirlime-levelet. Kb. 1,2 liter vízzel felöntjük, puhára pároljuk. Kivesszük a levelet, majd a kókusztejjel, szójaszósszal együtt leturmixoljuk a krumplit. Megsózzuk, borssal ízesítjük, a kifacsart lime-lével savanyítjuk. Egy wokot felhevítünk. A megtisztított cukkinit, répát, hagymát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk a forró wokban. A levesbe keverve kínáljuk, tálaláskor aprított petrezselymet vagy koriandert szórunk rá.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .