Ázsiai krumplileves kókusztejjel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor újhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 evőkanál currypor
- 50 dkg burgonya
- 1 kaffirlime-levél
- 3 dl kókusztej
- 1 lime leve
- 2 evőkanál szójaszósz
A levesbetéthez:
- 1 cukkini
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej lila hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor koriander/petrezselyem a tálaláshoz
A finomra vágott újhagymát megpároljuk az olívaolajon, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a curryt, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, valamint a kaffirlime-levelet. Kb. 1,2 liter vízzel felöntjük, puhára pároljuk. Kivesszük a levelet, majd a kókusztejjel, szójaszósszal együtt leturmixoljuk a krumplit. Megsózzuk, borssal ízesítjük, a kifacsart lime-lével savanyítjuk. Egy wokot felhevítünk. A megtisztított cukkinit, répát, hagymát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk a forró wokban. A levesbe keverve kínáljuk, tálaláskor aprított petrezselymet vagy koriandert szórunk rá.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.