Valentin-napkor igazán megengedhetjük magunknak, hogy rózsaszín szemüvegen át nézzünk mindenre, még az ételekre is!

Céklarizottó sült kacsamellel és parmezánnal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40-50 dkg cékla
  • 30 dkg kerek szemű rizottórizs (pl. arborio)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1,2 liter leszűrt húsleves
  • 8 dkg vaj
  • 4 darab kacsamell
  • só, bors
  • 15 dkg parmezán

A megmosott céklát héjában, sós vízben főzzük puhára, hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg. (Tisztítva, felkockázva is meg lehet főzni.) Késes robotgéppel vagy krumplinyomóval pépesítjük. A rizst kevés olajon pirítsuk meg a reszelt fokhagymával, majd öntsük fel a fehérborral, és pár perc alatt forraljuk el az alkoholt. A levest fokozatosan adagoljuk hozzá, mindig várjuk meg, hogy beszívja az előző adagot, és gyakori kevergetés mellett főzzük fogkeményre a rizst. Ekkor keverjük bele a pürésített céklát, és főzzük további 2-3 percig. Adjuk hozzá a vajat, hagyjuk elolvadni, sózzuk-borsozzuk meg. A kacsamellet a bőrös résznél irdaljuk be, sóval-borssal ízesítsük, majd forró serpenyőben a bőrös részével lefelé süssük 8 percig közepes hőfokon. Ekkor fordítsuk meg, és süssük további 5-6 percig. Ha kellően átsült a hús, letakarva hagyjuk 5-8 percig pihenni tálalás előtt. Ekkor szeleteljük fel, és tálaljuk a parmezánnal megszórt rizottóval.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .