Cigánypecsenye szalonnába göngyölve, héjában sült krumplival
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej fokhagyma
- 15 dkg sertészsír
- só, bors
- 1 kg sertéstarja, 8 szeletbe vágva
- 16 szelet bacon
- A körethez:
- 1 kg burgonya
- olaj a sütéshez
A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket a lábosban felmelegített zsírba dobjuk, és kis lángon 20 perc alatt megsütjük. Villával összepürésítjük kevés zsírral és csipet sóval. Minden karajszeletet enyhén megszórunk sóval és borssal, és szeletenként 2-2 szelet baconnel betekerjük őket. Serpenyőben, a megmaradt zsíron oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük. Közben a burgonyát megmossuk, héjjal együtt hasábokra vágjuk. Bő, forró olajban hasábburgonyát készítünk, ezzel és fokhagymapürével kínáljuk a húst.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.