Zöldfűszeres tojássaláta gerslivel és tormás öntettel
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg gersli (árpagyöngy)
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 főtt tojás
- 1-1 csokor snidling és kapor
- 3-4 szál újhagyma
Az öntethez:
- 1 tojássárgája
- 1 dl napraforgóolaj
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál frissen reszelt torma (ízlés szerint lehet több is)
- pár csepp citromlé
- 2 dl natúr joghurt
A gerslit bő, sós vízben 15-18 perc alatt al dentére (haraphatóra) főzzük (ne főzzük szét). Leszűrjük, összekeverjük az olívaolajjal. A hámozott főtt tojásokat négybe vágjuk, és feldaraboljuk. Összeforgatjuk a gerslivel, majd hozzákeverjük a finomra vágott snidlinget, kaprot és a felkarikázott újhagymát. Az öntethez a tojássárgájához cseppenként adagoljuk a napraforgóolajat, miközben elektromos habverővel keverjük. Ha a tojás felvette az olajat és majonézzé sűrűsödött, sóval, mustárral, tormával, citromlével ízesítjük, és összekeverjük a joghurttal. Az öntetet a salátához tálaljuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.