A húsmentes étkezés egyáltalán nem jelenti azt, hogy ízetlen zöldségekkel kell jóllaknunk, a böjtös finomságok lehetnek kifejezetten izgalmasak és laktatóak.

Zöldfűszeres tojássaláta gerslivel és tormás öntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 főtt tojás
  • 1-1 csokor snidling és kapor
  • 3-4 szál újhagyma

Az öntethez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál frissen reszelt torma (ízlés szerint lehet több is)
  • pár csepp citromlé
  • 2 dl natúr joghurt

A gerslit bő, sós vízben 15-18 perc alatt al dentére (haraphatóra) főzzük (ne főzzük szét). Leszűrjük, összekeverjük az olívaolajjal. A hámozott főtt tojásokat négybe vágjuk, és feldaraboljuk. Összeforgatjuk a gerslivel, majd hozzákeverjük a finomra vágott snidlinget, kaprot és a felkarikázott újhagymát. Az öntethez a tojássárgájához cseppenként adagoljuk a napraforgóolajat, miközben elektromos habverővel keverjük. Ha a tojás felvette az olajat és majonézzé sűrűsödött, sóval, mustárral, tormával, citromlével ízesítjük, és összekeverjük a joghurttal. Az öntetet a salátához tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .