Ahogy az idő jobbra fordul, szívesen nyúlunk a friss alapanyagokhoz, készítünk könnyű ételeket zöldségből, gyümölcsből (fűszernövényekkel gazdagítva). Tavaszváró fogásokkal kedveskedünk.

Almás, zelleres, kéksajtos saláta dióval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg szárzeller (angolzeller)
  • 50 dkg alma
  • 15 dkg kéksajt
  • 15 dkg dióbél
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg natúr joghurt

A zellerszárat 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. A megmosott almát kicsumázzuk, felkockázzuk, a zellerrel együtt tálba tesszük. A sajtot apróra vágjuk, majd a dióval és vörös áfonyával együtt a zelleres keverékhez adjuk. Meglocsoljuk a citromlével. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, elkeverjük a joghurttal. Kissé megsózzuk, a salátára öntjük. Önmagában is finom, de kiváló köret lehet bármilyen sült hús mellé.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .