A kora tavaszi időszakban nemigen dúskálhatunk gyümölcsökben. Érdemes befőttet vagy mélyhűtött gyümölcsöt használni, hiszen számtalan, a frissekkel szinte azonos értékű ételt készíthetünk belőlük: nemcsak édességeket vagy süteményeket, de salátákat, leveseket, köreteket is. Lajos Mari receptjei.

Csirkés-gyümölcsös egytálsaláta

Elkészítési idő: 30 perc, 1 adag: 220 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g csirkemellfilé
  • 1 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 kis doboz (4 db felezett) őszibarack- vagy 4 karika ananászbefőtt
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 nagy csokor retek
  • 300 g kígyóuborka
  • 200 g sampinyon gomba
  • 2 + 1 ek. citromlé
  • 1/2 fej saláta
  • 1-2 szál kapor/petrezselyem
  • 250 g natúr joghurt
  • 2 ek. majonéz

A húst vékony csíkokra szeljük, és teflonserpenyőben felforrósított olajban 3 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, hagyjuk kihűlni.

Az őszibarackot/ananászt leszűrjük, felkockázzuk, levét félretesszük. Az újhagymát és (2 szem kivételével) a retket karikákra, az uborkát apró kockákra vágjuk. A gombát felszeleteljük, meglocsoljuk 2 ek. citromlével; a salátaleveleket kicentrifugázzuk / konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhány szép levéllel beterítünk egy nem túl mély tálat, a többit apróra tépkedjük, és a tál közepére szórjuk. Tetejére halmozzuk az előkészített hozzávalókat úgy, hogy a hús középre kerüljön. 1 szem gerezdekre szelt retekkel, kaporral vagy petrezselyemmel díszítjük

Az öntethez elkeverjük a joghurtban a majonézt, 1 ek. citromlevet, 4-5 ek. befőttlevet, ízlés szerint sót és borsot. Tetejét megszórjuk 1 felaprózott retekkel és 1 kk. újhagymaszárral, de a szépség kedvéért csak az asztalnál forgatjuk össze a salátával. Könnyű vacsora, remek vendégváró lehet!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .