Csirkés-gyümölcsös egytálsaláta
Elkészítési idő: 30 perc, 1 adag: 220 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g csirkemellfilé
- 1 ek. olaj
- só, bors
- 1 kis doboz (4 db felezett) őszibarack- vagy 4 karika ananászbefőtt
- 2 csokor újhagyma
- 1 nagy csokor retek
- 300 g kígyóuborka
- 200 g sampinyon gomba
- 2 + 1 ek. citromlé
- 1/2 fej saláta
- 1-2 szál kapor/petrezselyem
- 250 g natúr joghurt
- 2 ek. majonéz
A húst vékony csíkokra szeljük, és teflonserpenyőben felforrósított olajban 3 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, hagyjuk kihűlni.
Az őszibarackot/ananászt leszűrjük, felkockázzuk, levét félretesszük. Az újhagymát és (2 szem kivételével) a retket karikákra, az uborkát apró kockákra vágjuk. A gombát felszeleteljük, meglocsoljuk 2 ek. citromlével; a salátaleveleket kicentrifugázzuk / konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhány szép levéllel beterítünk egy nem túl mély tálat, a többit apróra tépkedjük, és a tál közepére szórjuk. Tetejére halmozzuk az előkészített hozzávalókat úgy, hogy a hús középre kerüljön. 1 szem gerezdekre szelt retekkel, kaporral vagy petrezselyemmel díszítjük
Az öntethez elkeverjük a joghurtban a majonézt, 1 ek. citromlevet, 4-5 ek. befőttlevet, ízlés szerint sót és borsot. Tetejét megszórjuk 1 felaprózott retekkel és 1 kk. újhagymaszárral, de a szépség kedvéért csak az asztalnál forgatjuk össze a salátával. Könnyű vacsora, remek vendégváró lehet!