Avokádós, mentás zöldborsókrémleves kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg zöldborsó
- 10 dkg póréhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 darab érett avokádó
- 1 kis csokor friss menta
- 2 dl natúr joghurt
- 1 darab lime/citrom
A tálaláshoz:
- 10 dkg friss kecskesajt
- 1 kis csokor snidling
A borsót és a felkarikázott póréhagymát fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk, lefedjük, majd kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadjuk a meghámozott avokádóhúst, a mentát és a joghurtot. Botmixerrel krémesítjük, majd sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Tálaláskor a levesbe morzsoljuk a sajtot, és megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.