Paradicsomos darált hússal töltött padlizsán
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- olaj
- 60 dkg darált marhahús
- 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
- só, bors
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 4 közepes padlizsán
- 10 dkg olívabogyó
- 1 csokor újhagyma
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, tovább pirítjuk. A paradicsomot is a húshoz keverjük. Megsózzuk, római köménnyel és borssal ízesítjük, majd kis lángon kb. 60 percig főzzük. Ha kell, kevés vizet öntünk hozzá. A zöld végüktől megfosztott padlizsánokat hosszában három helyen bevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 35 perc). Kivesszük, mélyedést alakítunk ki bennük, és beletöltjük a marharagut. Rátesszük a felkarikázott olajbogyót és újhagymát, majd tálaljuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.