A böjt időszakában a mindenevők is igyekeznek könnyebb, egészségesebb fogásokat az asztalra tenni, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy le kellene mondaniuk az izgalmas ízekről!

Paradicsomos darált hússal töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 60 dkg darált marhahús
  • 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
  • só, bors
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 4 közepes padlizsán
  • 10 dkg olívabogyó
  • 1 csokor újhagyma

A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, tovább pirítjuk. A paradicsomot is a húshoz keverjük. Megsózzuk, római köménnyel és borssal ízesítjük, majd kis lángon kb. 60 percig főzzük. Ha kell, kevés vizet öntünk hozzá. A zöld végüktől megfosztott padlizsánokat hosszában három helyen bevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 35 perc). Kivesszük, mélyedést alakítunk ki bennük, és beletöltjük a marharagut. Rátesszük a felkarikázott olajbogyót és újhagymát, majd tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .