Fűszeres fehérborban főtt csülök
Hozzávalók:
- kb. 1,5 kg hagyományosan füstölt csülök
- 7 dl száraz fehérbor
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 2-3 darab babérlevél
- 4-5 ág friss rozmaring
- 1-1 evőkanál szárított kakukkfű és majoránna
A füstölt húst hideg vízben áztatjuk 12 órán (egy éjszakán) át, majd leöntjük róla az áztatóvizet. A csülköt fazékba tesszük, felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy a lé bőven ellepje. Hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a félbevágott fokhagymafejet, a negyedelt vöröshagymákat és a fűszereket. Takaréklángon, gyöngyözve forralva kb. 3 óra alatt puhára főzzük a húst. A lében hagyjuk kihűlni. Felszeletelve tálaljuk. A levet felhasználhatjuk levesek készítéséhez.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.