Lazac brokkolis sajtmártásban
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg lazacfilé
- só, bors
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg natúr krémsajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
A lazacból 4 szeletet vágunk, megsózzuk, magas falú tepsibe tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, ha szükséges, még kisebb darabokra vágjuk. (Ha mirelit brokkolit használunk, nem kell kisebbre vágni, a frissnél ajánlott még kicsit darabolni a rózsákat.) A krémsajtot összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal és az összezúzott fokhagymával ízesítjük. Beleforgatjuk a nyers brokkolit, ráöntjük a lazacra. Alufóliával letakarjuk, és 40 percre 185 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát.
Tipp: Aki nem akar mellé köretet, használjon dupla mennyiségű brokkolit (lehetőleg frisset), a többi hozzávaló maradhat ugyanennyi. Ha valaki körettel enné, kínálhatunk mellé főtt rizst, burgonyapürét.