A készen kapható – amúgy meglehetősen idő- és munkaigényes – mélyhűtött vagy friss leveles tészta valódi ajándék kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt, hiszen gyorsan, a biztos siker tudatában a legváltozatosabb ízű és formájú finomságokat süthetjük belőle. Lajos Mari receptjei.

Eperkrémes habroló

Elkészítési idő: 1 és 1/4 óra, + 2 óra hűlési idő, 1 darab: 87 kcal

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 400 g leveles tészta
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 600 g eper
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor (10 g)
  • 2 ek. citromlé
  • 3 ek. narancslikőr
  • 4 dl tejszín
  • néhány mentalevél

Lisztezett deszkán kb. 20 x 50 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, és 24 db 2 cm-es csíkra vágjuk. Vékonyan átkenjük hideg vízzel, kissé egymásra csúsztatva, csigavonalban haladva feltekerjük 24 fém habtölcsérre. 2 sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 200 °C-ra (légkeveréssel 170 °C-ra) előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 2 perc múlva finom csavarással kihúzzuk a tésztából a fémtölcséreket, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

A krémhez beáztatjuk 6-8 dl hideg vízbe a zselatint. Az epret megmossuk, szebbik felét félretesszük a díszítéshez, a többit kicsumázzuk és péppé turmixoljuk. Elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A zselatint jól kinyomkodjuk, a likőrrel és 1 kis merőkanál eperpéppel felolvasztjuk, majd beledolgozzuk a pép egészébe, és 15-20 percre betesszük a hűtőbe.

A tejszínt kemény habbá verjük, kanalanként beleforgatjuk az eperpépet. Sima csőrös habzsákba szedjük, megtöltjük vele a tésztarolókat, és 2 órára behűtjük. Fogyasztáskor lapos tálra rendezzük, eper-/mentalevelekkel és az eperrel díszítjük.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .