Eperkrémes habroló
Elkészítési idő: 1 és 1/4 óra, + 2 óra hűlési idő, 1 darab: 87 kcal
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 400 g leveles tészta
- 6 zselatinlap (10 g)
- 600 g eper
- 80 g porcukor
- 1 tasak bourbon vaníliás cukor (10 g)
- 2 ek. citromlé
- 3 ek. narancslikőr
- 4 dl tejszín
- néhány mentalevél
Lisztezett deszkán kb. 20 x 50 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, és 24 db 2 cm-es csíkra vágjuk. Vékonyan átkenjük hideg vízzel, kissé egymásra csúsztatva, csigavonalban haladva feltekerjük 24 fém habtölcsérre. 2 sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 200 °C-ra (légkeveréssel 170 °C-ra) előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 2 perc múlva finom csavarással kihúzzuk a tésztából a fémtölcséreket, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
A krémhez beáztatjuk 6-8 dl hideg vízbe a zselatint. Az epret megmossuk, szebbik felét félretesszük a díszítéshez, a többit kicsumázzuk és péppé turmixoljuk. Elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A zselatint jól kinyomkodjuk, a likőrrel és 1 kis merőkanál eperpéppel felolvasztjuk, majd beledolgozzuk a pép egészébe, és 15-20 percre betesszük a hűtőbe.
A tejszínt kemény habbá verjük, kanalanként beleforgatjuk az eperpépet. Sima csőrös habzsákba szedjük, megtöltjük vele a tésztarolókat, és 2 órára behűtjük. Fogyasztáskor lapos tálra rendezzük, eper-/mentalevelekkel és az eperrel díszítjük.