Gombás-csirkés zöldborsóleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkemellfilé (vagy csirkecombfilé)
- só, bors
- 20 dkg csiperkegomba
- 30 dkg zöldborsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 (kezeletlen) citrom
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 1 teáskanál szarvasgombaolaj (elhagyható, vagy helyettesíthető olívaolajjal)
- 2 szál újhagyma
Az olívaolajat lábosban felhevítjük, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kis kockára vágott csirkehúst, megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. Felforraljuk, beledobjuk a megmosott, felszeletelt gombát, és pár perc után a zöldborsót is. További 5-10 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük, már nem forraljuk. A citromhéjat belereszeljük, beleszórjuk a tárkonyt, megsózzuk. Tányérokba szedjük, meglocsoljuk kevés szarvasgombaolajjal, és megszórjuk a vékonyan felkarikázott újhagymával.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.