A melegben is vágyunk kényeztető fogásokra, de ilyenkor jobban esik valami könnyű, izgalmas, friss újdonság.

Csirkés, zöldborsós, újburgonyás egytálétel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg újburgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • só, bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 80 dkg csirkecombfilé
  • olaj
  • 4 fej lila hagyma (kb. 20 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál majoránna

Az alaposan megsikált héjas burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldborsót sós, cukros vízben leforrázzuk, leszűrjük. A húst nagyobb darabokra (4 x 4 cm) vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevés olajon, serpenyőben rázogatva megpirítjuk (kb. 10 perc), és kivesszük az edényből. A visszamaradt olajon lepirítjuk a nagyobb kockákra vágott lila hagymát, mellé dobjuk a félbevágott, főtt újburgonyát. Sóval, borssal, összezúzott fokhagymával és karikára vágott újhagymával ízesítjük, összepirítjuk. Ekkor visszatesszük a húst, beleszórjuk a zöldborsót és a majoránnát, hozzáadunk kb. 1 dl vizet. Összeforgatjuk, és 8-10 perc alatt összepároljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .