Csirkés, zöldborsós, újburgonyás egytálétel
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg újburgonya
- 20 dkg zöldborsó
- só, bors
- 1 teáskanál cukor
- 80 dkg csirkecombfilé
- olaj
- 4 fej lila hagyma (kb. 20 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 evőkanál majoránna
Az alaposan megsikált héjas burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldborsót sós, cukros vízben leforrázzuk, leszűrjük. A húst nagyobb darabokra (4 x 4 cm) vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevés olajon, serpenyőben rázogatva megpirítjuk (kb. 10 perc), és kivesszük az edényből. A visszamaradt olajon lepirítjuk a nagyobb kockákra vágott lila hagymát, mellé dobjuk a félbevágott, főtt újburgonyát. Sóval, borssal, összezúzott fokhagymával és karikára vágott újhagymával ízesítjük, összepirítjuk. Ekkor visszatesszük a húst, beleszórjuk a zöldborsót és a majoránnát, hozzáadunk kb. 1 dl vizet. Összeforgatjuk, és 8-10 perc alatt összepároljuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.