A nyári melegben jobban vágyunk hűsítő finomságokra, illetve olyan fogásokra, amiket elkészültük után kedvünk szerint langyosan vagy hidegen is tudunk fogyasztani.

Kefires uborkaleves burgonyával, tojással, retekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb kígyóuborka (kb. 35 dkg)
  • 2-3 kovászos uborka
  • 4 dl kaukázusi kefir
  • 2 dl kovászosuborka-lé
  • 1 csokor kapor
  • só, bors
  • 2 burgonya (kb. 20 dkg)
  • 2 főtt tojás
  • 2-3 darab zsenge retek

A kígyóuborkából a tálaláshoz tegyünk félre egy 4-5 cm-es darabot. A többit kockázzuk fel, tegyük botmixer táljába, és szórjuk hozzá a darabolt kovászos uborkát. Adjuk hozzá a kefirt, a kovászosuborka-levet, a felaprított kapor felét, és botmixerrel keverjük simára. Öntsük fel 4 dl vízzel, és kóstolás után sózzuk, borsozzuk, mert a kovászos lé sóssága eltérő lehet. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. A meghámozott, apróra kockázott burgonyát sós vízben főzzük puhára, szűrjük le. A meghámozott főtt tojást kockázzuk fel apróra, a retket és a félretett kígyóuborkát vékonyan karikázzuk fel. Tálaláskor osszuk szét tányérokba a krumplit, tojást, retket és az uborkát, szórjuk meg a maradék aprított kaporral, majd öntsük rá a hűtött uborkalevest.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .