Sok nyaralóból és apartmanból hiányzik a sütő, így üdüléskor csak tűzhelyen elkészíthető fogások jöhetnek szóba. Nem kell megijedni, szerencsére így is sokféle finomságot tehetünk az asztalra!

Édes-savanyú sertésszűz barackkal és mogyoróval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg őszibarack
  • 2 kápia paprika
  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 dl szójaszósz
  • 4 evőkanál keményítő
  • olaj
  • 30 dkg lila hagyma
  • 5 cm-es friss gyömbérdarab
  • 10 dkg sózatlan pörkölt földimogyoró

Az alaposan megmosott barackot cikkekre, a kicsumázott paprikát karikákra vágjuk. A lehártyázott, felcsíkozott sertésszüzet összekeverjük a szójaszósszal, a keményítővel, majd nagyon forró serpenyőben, felhevített olajon, folyamatosan rázogatva megpirítjuk. (Nem kell lecsepegtetni sütés előtt!) Hozzáadjuk a felcsíkozott lila hagymát és a paprikát, tovább pirítjuk. Ráreszeljük a meghámozott gyömbért, öntünk rá 1,5 dl vizet, majd hozzáadjuk a barackot is. Pár perc forralás után megszórjuk a pörkölt mogyoróval. Főtt jázminrizst kínálhatunk mellé.

Görögdinnyés, fetás bruschetta

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 40 dkg magozott görögdinnye
  • 20 dkg friss paradicsom
  • 15 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipet só
  • 8 szelet ciabatta

A dinnyét és a paradicsomot felkockázzuk, belemorzsoljuk a fetát, ráöntjük az olajat. Megszórjuk csipet sóval, és az egészet összekeverjük. A megpirított kenyérrel tálaljuk.

Tipp: Aprított petrezselyemmel vagy mentalevéllel tovább ízesíthetjük.

Sárgarépa-, cukkini- és káposztaröszti

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg fehér káposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg világos tönkölyliszt
  • kevés olívaolaj

A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagy lukú reszelőn lereszeljük. Tálban összekeverjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük. 15 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert liszteket. Alaposan összekeverjük a masszát. Felforrósítjuk a kontaktgrillt, az első adag sütése előtt olívaolajjal kikenjük. 4 evőkanálnyi adagot szedünk a kontaktgrillre/serpenyőbe, becsukjuk a sütőt, és kb. 5 perc alatt készre sütjük a rösztiket. Második adagban készre sütjük a maradék tésztát. Ha serpenyőben sütjük, fordítsuk meg a rösztiket, és oldalanként 3-4 perc alatt süssük meg őket!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .