Csirkeszuvlaki mentás, paradicsomos görögdinnye-salátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkecombfilé
- olaj
- só, bors, oregánó
A salátához:
- 1 kg görögdinnye
- 10 dkg sárga koktélparadicsom
- 1 csokor menta
- 10 dkg salátakeverék
- 1 dl olívaolaj
A felkockázott csirkecombot ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, összeforgatjuk olajjal, majd nyársra húzzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 220 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt. Közben a salátához a dinnyét meghámozzuk, kockákra vágjuk, összekeverjük a felezett koktélparadicsomokkal, az aprított mentával, a salátával, valamint az olívaolajjal. A salátával tálaljuk a nyársakat.
Grillezett gomolya salátával és parmezáncsipsszel
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg parmezán sajt
- 25 dkg cukkini
- só
- 2 dl olívaolaj
- 25 dkg csemegekukorica (1 konzerv)
- 15 dkg sárgarépa
- 1 fej római saláta, leveleire szedve
- 1 dl balzsamecet
- 60 dkg gomolyasajt
A parmezánt lereszeljük, majd egy tapadásmentes serpenyő közepére szórunk belőle 5-6 cm-es kupacokat. Közepes lángon elkezdjük sütni, és 15-20 másodperc után ügyesen megfordítjuk egy csipesszel. Újabb 15 másodperc után tányérra szedjük, hagyjuk kihűlni. Vigyázat, nagyon forró! A szárvégeitől megfosztott cukkinit kb. 6 cm-es hasábokra vágjuk, sózzuk, kevés forró olívaolajban megpirítjuk. Tálba tesszük, és miután kihűlt, összekeverjük a kukoricával, a hámozott, felkarikázott répával, a salátalevelekkel, valamint a balzsamecettel és a maradék olívaolajjal. Az ujjnyi vastag szeletekre vágott gomolyasajtot egy tapadásmentes forró serpenyőben készre sütjük oldalanként 2-2 perc alatt. A salátával, valamint a parmezáncsipsszel tálaljuk.