A szülő
A legelső meghatározó ember az életemben az anyukám, akinek tanítása, mentalitása, fellépése és kommunikációja alapjaiban határoz meg engem. Bár a szüleim korai válása miatt egyedül nevelt bennünket a nővéremmel, mindig derűs, mosolygós, jókedvű és – talán a válogatott kosárlabdás múltja miatt – folyton aktív nő maradt, aki nyugdíjasként is rendkívül rosszul viseli a tétlenséget. Örökre hálás leszek neki azért a szeretetért, kitartásért és erőért, amivel felnevelt bennünket.
A pedagógus
Minden ember életében meghatározó színpad az általános iskola, amire én mind a mai napig nagy szeretettel gondolok vissza. Az osztályfőnököm, Vadász Gabriella nyolc éven keresztül terelgetett bennünket, és megmutatta, miben rejlik a mozgás és a természet szeretete. Rengeteget kirándultunk, túráztunk, táboroztunk, különféle sportágakkal (például evezés, tájfutás) ismerkedtünk. Mindent megtett, hogy rátalálhassunk arra a tevékenységre, ami a legjobban illett hozzánk. Igaz, élsportoló nem lett belőlünk, de a mozgás és a természet szeretete máig kitart, sőt a gyerekeimnek is sikerült ezt átadnom, akik bár a kamaszkor kellős közepén járnak, nagyon szeretnek úton lenni.
Mestereim
Szakmai utam során Nagy Ferenc séf volt az első meghatározó mentorom. Történetünk érdekessége, hogy bár emberileg soha nem találtuk meg a közös hangot, a munkában nagyon felnéztem rá. Fiatal titánként azt hittem, enyém a világ, ő azonban mindig a fejemre koppintott és emlékeztetett, hosszú út áll még előttem. Fiatalon ezt persze nem értettem, éjjel-nappal harcoltam vele, mégis szerettem vele dolgozni. Felnőttként elnézést kértem tőle, és újra megköszöntem neki, hogy lefektette a szakmaiságom alapjait, hogy példát mutatott maximalizmusból és emberi kommunikációból. Komoly mérföldkő volt az életemben Bicsár Attila, a fine diningban ugyanis ő volt az első főnököm. Meglátta bennem a fantáziát, neki köszönhetem, hogy egy üzemi konyháról az ország egyik legjobb éttermébe, az Alabárdosba kerültem. Mivel ő maga is dolgozott üzemi konyhán, pontosan tudta, mivel vértez fel ez a jellegű munka. Ebben az étteremben lettem azzá, aki ma vagyok. Itt csöppentem bele a csúcsgasztronómiába, neki köszönhetem, hogy megszerettem és megismertem ezt a szakmát. Pozitív értelemben mellette lettem igazi szakmai őrült, és az ő tanítása, nyugodtsága, higgadtsága, csapatépítése segített abban, hogy sikeres vezető vált belőlem.