Az emberiség több száz éve fogyaszt csokoládét, de ma már nem úgy, mint a régi időkben, amikor még natúr, vagy maximum fűszerezett volt. Megnéztük, hogy napjainkban mire kell figyelni a csokik beszerzésekor, és milyen mennyiségben ehetjük őket büntetlenül.

A boltok polcain zavarba ejtően sok csokoládé sorakozik, az évnek ebben a szakában pedig csokimikulásokkal is szép számban találkozhatunk. Viszont míg a köznyelvben a csokoládé szót minden olyan alapanyagra használjuk, ami kakaót tartalmaz, addig nem minden csoki, ami annak látszik. A csokoládé kifejezés például kizárólag étcsokit takarhat, és a csomagoláson csak akkor szerepelhet, ha a termék étcsokis. Táplálkozási szempontból ezek a változatok a legértékesebbek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .