HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg burgonya, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 35 dkg vörös bab (konzerv), 1 szál kolbász, só, frissen őrölt bors, 10 dkg bébispenót
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a répákat karikára, a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a répákat, a krumplit, majd felöntjük 2 liter vízzel.
2. Félpuhára főzzük a zöldségeket, ekkor hozzáadjuk a leszűrt babot is. A kolbászt felkarikázzuk, majd zsiradék nélküli száraz serpenyőben megsütjük. A levest sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kolbászt és a lecsepegtetett bébispenótot is, összemelegítjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 536 KCAL/ADAG
Még több mennyei recept a Nők Lapja Konyha novemberi számában!
Recept és fotó: Nagy Tünde