HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
40 dkg sertésszűz, 6 szelet bacon, só, frissen őrölt bors 25 dkg sárgarépa (20 g), 2-3 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál curry fűszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér (5 g) 25 dkg bébispenót, sópehely a tálaláshoz
1. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk 6 darab 2 ujjnyi vastag szeletre. Tekerjük körbe 1-1 szelet baconnel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Frissen őrölt borssal szórjuk meg.
2. A sárgarépát hámozzuk meg, karikázzuk fel. Sós vízben főzzük elő, de ne főzzük szét! A sütőt melegítsük elő 220 °C-ra, majd süssük készre a húst 20 perc alatt.
3. Közben egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, forgassuk át rajta a curryt, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a sárgarépát, süssük át a fűszeres olajban. Vegyük le a tűzről, keverjük el benne a bébispenótot, ennyi hőtől bőven megfonnyad. Tálaljuk a hússal, amelyet tálaláskor szórjunk meg őrölt kristálysóval vagy sópehellyel.
Egy adag szénhidráttartalma: 12,5 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 763 KCAL/ADAG
A többi, 160 grammos szénhidrátdiétába is beleillő fogásokat keresd a Nők Lapja Konyha december-januári számában!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta