Csokis Desszert különszámunk roskadozik a jobbnál jobb ehető meglepetésektől, melyek közül most 30 percen belül elkészíthető finomságokat mutatunk nektek.

1

Aszalt gyümölcsös, olajos magvas csokoládészalámi

HOZZÁVALÓK:
20 dkg diákcsemege (mogyoró, dió, mandula, aszalt gyümölcsök keveréke), 20 dkg étcsokoládé, 1 dl presszókávé, 50 dkg darált keksz, 15 dkg lágy vaj/margarin, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 1 dl szilvalekvár/meggylekvár, porcukor a forgatáshoz

1. A diákcsemegét késsel vágjuk durvára. A csokoládét olvasszuk meg a kávéval együtt. Egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót.

2. Gyúrjuk alaposan össze a kekszmasszát, majd formázzunk szalámikat belőle. Forgassuk meg a szalámikat porcukorban, csomagoljuk sütőpapírba, díszítsük színes szalaggal.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 6176 KCAL/EGÉSZ ADAG

 

Untitled-2

 

Mézeskalácsos csokoládélikőr

HOZZÁVALÓK:
10 dkg barna cukor, 3 tojássárgája, 3 dl habtejszín, 20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék, 3 dl vodka, 2 dl víz

1. A cukrot keverjük habosra a tojássárgájával, tegyük lábosba. Fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, kevergetve, melegítve, de nem forralva sűrítsük be. Adjuk hozzá az apróra tört csokoládét, a mézeskalácsfűszert keverjük el benne.

2. Hagyjuk kihűlni, szitán szűrjük át, majd öntsük hozzá a vodkát és a vizet. A likőr alkoholtartalma kb. 10 százalékos lesz. Hűtőben kb. 1-1,5 hétig áll el a tejszín miatt.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 3247 KCAL/EGÉSZ ADAG

1

Csokoládés-diós vajkaramella

HOZZÁVALÓK KB. 35-40 DARABHOZ:
A csokoládés réteghez: 20 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj/margarin
A vajkaramellához: 25 dkg kristálycukor, 1 dl habtejszín, 10 dkg vaj/margarin, csipet tengeri só, 2 marék durvára vágott dió

1. A csokoládés réteghez a csokoládét a vajjal/margarinnal együtt olvasszuk meg vízgőz felett, öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, a magassága kb. 1 cm legyen. Tegyük hűtőszekrénybe szilárdulni.

2. A cukorból készítsünk karamellt (világos lábosban olvasszuk, amíg világosbarna lesz), majd fokozatosan öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a vajat/margarint. Melegítsük, amíg a hideg tejszíntől megszilárdult karamell újra folyékony lesz.

3. Adjunk hozzá csipetnyi tengeri sót, majd öntsük a megszilárdult csokoládéra, egyenletesen simítsuk el. Szórjuk meg a durvára vágott dióval. Tegyük a hűtőszekrénybe szilárdulásig, majd éles, vékony pengéjű késsel kockázzuk fel.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 103 KCAL/DARAB

Receptek és képek: Vrábel Kriszta, Dolce Vita Blog

A receptek a Nők Lapja Konyha Desszert 2015/3. számában jelentek meg.