-
Étcsokoládé
Remek választás néhány kocka ét- vagy akár fehércsoki. Krémesen édes lesz a kávé, csak arra figyelj, hogy elég forró legyen, így gyorsabban elolvad a csokoládé.
-
Juharszirup
A nagyobb üzletek polcairól könnyen beszerezhető az édes szirup, amely mintha cukorkává varázsolná a kávét. Az édesszájúaknak szinte kötelező.
-
Só
Igen, jól olvasod. A só nagyon csalafinta, mert elhiteti az agyaddal, hogy valami édeset iszol. Azért ne vidd túlzásba, egy csipetnyi bőven elég.
-
Jégkrém
Csodákat művel a kávéval egy kanálnyi a krémes finomságból, és nem csak nyáron ajánlott. A szokványos vanília és csoki helyett válassz bátran mogyorósat, fahéjasat is.
-
Kókuszolaj
Nem csak egészséges, de még egy kis trópusi csavart is visz a hagyományos ízekhez. Először egy kis adag kávéban keverd el, utána öntsd bele a csészédbe!
-
Cukorbot
Ne csak karácsonykor gondolj rá, minden nap megérdemelsz egy kis kényeztetést.
-
Mogyorókrém
Ennél jobbat elképzelni sem lehet, hiszen a mogyorókrém mindent jobbá tesz. Egy habos tejeskávéban pedig verhetetlen.
-
Mézeskalács fűszerkeverék
A legjobb, ha ezzel együtt főzöd le a kávét. Egy evőkanálnyit nyugodtan rakhatsz az őrölt kávéhoz, remekül megfűszerezi. Nem mellesleg, ezzel a módszerrel a fahéj is sokkal jobb a kávéban.
-
Chili
Bizony, nem csak a csokoládéhoz passzol az erős íz, egy kis chili por vagy pehely a kávénak sem árt.
További ízesítőket találsz itt.
Fotók: Pinterest