HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 evőkanál olaj | 1 fej vöröshagyma | 1-2 gerezd fokhagyma 15 dkg csicseriborsó (konzerv) | 1 piros kaliforniai paprika 2 szál szárzeller | 24 dkg hámozott paradicsom (konzerv) | 48 dkg vörös bab (2 konzerv) | 17 dkg kukorica (1 kis konzerv) | 1 teáskanál chilipor | só, bors | 2 nagy búzatortilla a tálaláshoz
1. Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, a felcsíkozott kaliforniai paprikát, a karikára vágott zellert. Keverjük a zöldségekhez a hámozott paradicsomot, majd fedő alatt pároljuk 20 percig.
2. Adjuk hozzá a leszűrt kukoricát és babot, illetve a chiliport. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd addig főzzük, míg a bab is teljesen megpuhul.
3. A tortillák mindkét oldalát süssük meg egy száraz serpenyőben 1-1 perc alatt. Vágjuk cikkekre, tálaljuk a chili mellé. Rizst és tejfölt is adhatunk még mellé.
Ha kíváncsi vagy a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számának tematikájára, olvasd el korábbi ajánlónkat.
Szöveg: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter