Fogyj finom falatokkal – újhagymás borsófőzelék zabpelyhes csirkemellel

Ha fogyókúráztok, vagy ha csak egyszerűen valami könnyed tavaszi ebédre vágytok, akkor ezt a borsófőzelék receptet szeretni fogjátok.

14

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott) | 1 csokor újhagyma tengeri só | 1 dl főzőtejszín | 60 dkg csirkemellfilé | 5 dkg zabpehelyliszt | 2 tojás | 10 dkg zabpehely | olaj a sütéshez

1. A zöldborsót tegyük fel főni annyi enyhén sózott vízben, amennyi épp ellepi. Adjuk hozzá az egészben hagyott vagy félbevágott újhagymákat is. A zsenge borsó pár perc alatt megpuhul, ekkor szedjük ki felét az újhagymákkal együtt, adjunk hozzá némi főzővizet, és pépesítsük botmixerrel. Keverjük vissza a pürét a maradék leveshez, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze a főzeléket.

2. A csirkemelleket vágjuk vastag csíkokra, sózzuk. Hagyjuk állni 30 percet a sóban, majd forgassuk meg zabpehelylisztben, a felvert tojásban, végül zabpehelyben. Közepesen forró olajban süssük ropogósra a csirkecsíkokat. A felesleges olajat papírtörlőn itassuk le, kínáljuk a főzelék mellé.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC

KALÓRIA: 446 KCAL/ADAG

A Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában több, hasonlóan könnyű ebéd és vacsora receptjét megtaláljátok.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője