HOZZÁVALÓK:
50 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors szárított fűszer ízlés szerint (majoránna, kakukkfű, oregánó, porított fokhagyma, chili, pirospaprika, római kömény)
1. A csirkemelleket vágjuk fel 3-3 szeletre, húsklopfolóval lapítsuk ki. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, egy éjszakát hagyjuk állni a fűszerben.
2. Másnap folpackkal együtt formázzunk belőle szoros hengert, a végeit kössük el. A folpackot légmentesen zárjuk le mindenhol.
3. Csomagoljuk 2 réteg alufóliába, majd tegyük fazékba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és takarékon, gyöngyözve (nem is kell forrnia) főzzük 1 órát. Hagyjuk kihűlni a vízben, majd csomagoljuk ki. Tegyük szeletelés előtt hűtőszekrénybe (és tároljuk is ott), hogy szép vékonyan tudjuk vágni.
ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC + PÁCOLÁS ÉS FŐZÉS
KALÓRIA: 590 KCAL/EGÉSZ ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában találjátok, több finom napindító társaságában.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője