HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
10 dkg sárgarépa | 10 dkg cukkini | 5 dkg leveles spenót | 5 dkg kelkáposztalevél | 30 dkg darált csirke/pulykahús | 1 tojás | 2 gerezd fokhagyma | 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa | só, frissen őrölt bors | 5 dkg apró szemű zabpehely | olaj a sütéshez | 15 dkg vadrizs | 10 dkg jázmin rizs
1. A sárgarépát hámozzuk meg, a többi zöldséget mossuk meg, csepegtessük le. A répát, cukkinit reszeljük le káposztareszelőn, a spenótot, káposztalevelet vékonyan csíkozzuk fel. Keverjük el a zöldségeket a darált hússal, adjuk hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk.
2. Pihentessük a masszát 20 percig, majd formázzunk belőle pogácsákat, finoman forgassuk meg a zabpehelyben. Közepesen forró olajban süssük ropogósra a fasírtok mindkét oldalát.
3. Közben a kétféle rizst együtt főzzük ki bő, lobogó, sós vízben, 20 perc után szűrjük le. Tálalásig tartsuk melegen.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 458 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában jelent meg, több hasonlóan könnyű fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője