HOZZÁVALÓK 15 DARABHOZ:
25 dkg spagetti | 4 tojás | 4 evőkanál liszt | 15 dkg füstölt sonka | 10 dkg parmezán sajt | 1 kis csokor petrezselyem | 1 gerezd fokhagyma | só, bors olaj a sütéshez | tejföl a tálaláshoz
1. A spagettit törjük 3 részre, főzzük ki sós vízben, szűrjük le. Hagyjuk hűlni, majd keverjük el a felvert tojásokkal, a liszttel, az apróra kockázott sonkával, a reszelt sajttal, az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
2. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, öntsünk bele vékonyan olajat, majd két kanál segítségével formázzunk a forró olajba lapos köröket a masszából. A sütés elején még formázható. Ha megpirult az egyik oldala, fordítsuk meg, süssük ropogósra a másik oldalt is. Papírtörlőn itassuk le, kínáljuk hozzá tejfölt!
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 140 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg, 27 másik gyerekbarát finomsággal együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője