HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olaj | 70 dkg csirkecombfilé | 2 gerezd fokhagyma | 10 dkg füstölt szalonna | só, őrölt bors | 20 dkg zöldborsó | 70 dkg burgonya | olaj
1. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott húst. Adjuk hozzá az apóra vágott fokhagymát, a felcsíkozott szalonnát, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk puhára a húst (öntsünk alá kevés vizet), félidőben keverjük hozzá a zöldborsót is.
2. A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, sós vízben főzzük 10 percig. Szűrjük le, szárítsuk meg konyharuhán, majd bő olajban süssük aranybarnára. Keverjük össze a zöldborsós hússal, pár percig pirítsuk együtt, majd azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 621 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg, még több pénztárcakímélő vasárnapi ebéddel.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter