HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
10 dkg mogyorókrém | 25 dkg liszt | 1 teáskanál sütőpor | 1 tojás | 2 evőkanál barna nádcukor | 4 dl tej | 5 dkg vaj
1. Egy sütőpapírral bélelt tepsire 5 cm átmérőjű köröket kenünk a mogyorókrémből, majd lefagyasztjuk.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojást felhabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
3. Egy serpenyőbe vékony réteg tésztát kenünk, amikor már kezd átsülni, ráhelyezünk egy korongnyi fagyott mogyorókrémet, majd bevonjuk egy adag tésztával. A másik oldalát is megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk, kínálhatunk mellé gyümölcsöt is.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA: 578 KCAL/ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában találjátok, még több gyerekeknek való finomsággal együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője