HOZZÁVALÓK 1 LITERHEZ:
2 kg meggy (magozott mennyiség) | 1 darab citrom | 3 evőkanál méz | 50 dkg cukor | 5 dl víz
1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk. A citrom facsart levével, mézzel és cukorral elkeverjük.
2. Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap leszűrjük, majd hozzáöntjük a vizet. Felforraljuk, majd sterilizált üvegekbe töltjük. Műanyag palackokban fagyasztva vagy legfeljebb egy hétig hűtőben tároljuk.
Aki nem akarja lefagyasztani, hanem kamrában tartaná, adjon a léhez 1 késhegynyi tartósítószert forralás előtt, forralja 10 percig, utána töltse sterilizált üvegekbe, és száraz dunsztban hagyja kihűlni.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + ÉRLELÉS
KALÓRIA: 3115 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016/6. számában jelent meg, ahol más szörp recepteket is találhattok.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője