HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg patisszon (pucolt mennyiség) | 1 fej vöröshagyma | olívaolaj | 2-3 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál madras curry fűszerkeverék | 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér | 1-1 teáskanál őrölt római kömény és csilikrém | 2 dl zöldségleves | 2 dl kókusztej | tengeri só | 1 lime leve | 25 dkg jázminrizs
1. A patisszont hámozzuk meg vékonyan, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat, vágjuk nagyobb kockákra a zöldséget. A finomra kockázott vöröshagymát dinszteljük puhára kevés olívaolajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a curryt, a gyömbért és a római köményt. Pirítsuk össze.
2. Adjuk hozzá a patisszont, 2-3 percet párolva süssük, majd öntsük fel a levessel és a kókusztejjel. Keverjük el, fedő nélkül főzzük forralva 15 percig. Sózzuk, ízesítsük csilikrémmel és lime-lével. Tálaljuk sós vízben kifőzött illatos jázminrizzsel.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 438 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg, még több könnyed, zöldséges fogás társaságában.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője