Minden háziasszonynak van legalább egy olyan recept a tarsolyában, amit akkor is össze tud dobni, ha kevés az ideje. Ez a zöldséges gratin is ezek közé tartozik, érdemes kipróbálni.

31e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg burgonya | 30 dkg cukkini | 1 evőkanál vaj | só | 2 dl főzőtejszín | 10 dkg gouda sajt

1. A burgonyát és a cukkinit tisztítsuk meg, és mandolinnal vagy nagy éles késsel vágjuk hajszálvékonyra őket.

2. Egy tűzálló, kerek tálat vajazzunk ki, tegyünk bele egy sor burgonyaszeletet, majd egy sor cukkinit.

3. Sózzuk, majd addig rétegezzük így a hozzávalókat, míg elfogynak. Öntsük a tetejére a tejszínt, ez lefolyik a rétegek közzé. Morzsoljuk a tetejére a maradék vajat, szórjuk meg a reszelt sajttal. Forró sütőben 50 perc alatt süssük készre.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 296 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több zöldséges egytálétel társaságában.

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter