Érdemes a nyári gyümölcsszezon kínálatát kihasználni, akár hús mellé, köretnek felhasználva is.

24e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg csirkemellfilé | só | olaj a sütéshez | 8 darab nektarin | 3 evőkanál cukor | 1 dl száraz fehérbor | 1 dl narancslé 5 dkg vaj | 20 levél bazsalikom | 1 evőkanál étkezési keményítő

1. A csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, egy serpenyőben közepes lángon kevés olajon megsütjük mindkét oldalán.

2. A magozott nektarinokat cikkekre vágjuk. Serpenyőben kissé karamellizáljuk a cukrot, majd felöntjük a fehérborral és a narancslével.

3. Visszaforraljuk a mártást kb. a felére, csipet sót adunk hozzá, majd belekeverjük a nektarint. Egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a megsütött csirkemellet és a vajat.

4. Legvégül belekeverjük az aprított bazsalikomot és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Egyszer felforraljuk, főtt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 487 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több finom, gyümölcsös hússal.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter